Amikor a megoldás nem várt helyről érkezik

Kamionsofőrként nem kevés kilométert tudhatok a hátam mögött. Rengeteg helyen jártam már, legyen az belföld, illetve külföld. Szeretem a munkám, ez egyfajta hivatás, egy életforma. Pályafutásom során sokszor cserélődtek alattam a kamionok, ültem jobban, rosszabban, modernebben, régebbiben. Egy dolog azonban mindig változatlan maradt. Rengetegszer kellett cipőt cserélnem, csak azért mert mindig elkopott, vagy összekoszolódott a gumiszőnyeg, és a kárpit miatt. Amikor megérkezem az áruért a felrakóhelyre, vagy épp megérkezem az áruval a lerakóra, én képviselem a fuvarozócéget.

Külföldön pedig nemcsak a céget, hanem a nemzetünket magát. Hiszen például egy Spanyol céghez nem minden nap érkezik magyar sofőr, magyar ember. Ezért különösen számít az első benyomás. Ennek köszönhetően miden sofőrnek nagyon ügyelnie kell a viselkedésére, és a megjelenésére. Na, de hogy is jön képbe a sofőr cipője? Úgy, hogy elég kellemetlen kiszállni egy tiszta gépjárműből úgy, hogy nyakig koszos, vagy ütött-kopott a cipőm a gumiszőnyegtől. Rengeteg megoldást próbáltam már ki cipőm megóvása érdekében, több kevesebb sikerrel. Vannak kollégáim, akik például vezetéshez egész egyszerűen leveszik a lábbelijüket. Azonban ez helytelen, mezítláb nem vezethetünk. Aki mégis így tesz, az törvényesen büntethető. Nálam ez a megoldás szóba sem jöhetett. Szerencsére ma már pedig nem is kell tovább a megoldáson törnöm a fejem.

A feleségemtől ajándékba kaptam egy színes, puha, szilikon eszközt. Amikor megkérdeztem, hogy mi is ez pontosan, örömmel vágta rá, hogy sarokvédő cipőre, vezetéshez! Megmutatta, honnan, hogyan rendelte, és milyen sok szín közül választhat az ember. Nagyon egyszerű az egész. Az első próbaút után, annyira bevált, hogy már én rendeltem magamnak egy újabb sarokvédőt a személyautónkba is. Az én drága feleségemnek pedig azóta is hálás vagyok, amiért ilyen szuper ajándékot, és egyben megoldást talált, egy régóta megoldásra váró problémára.

Leave a Comment