Néha bizony váltani kell

Nem is olyan régen elfoglaltam a helyem egy nagy cég ügyvezetői székében. Ez a feladat sosem nevezhető egyszerűnek. Számos ember, mint én is, kitűz maga elé egyfajta karriercélt, aminek bizony az ügyvezetői feladatkör a csúcspontja. Természetesen az, hogy ez egy nagy cégnél betöltött, felelősségteljes pozíció, vagy saját vállalkozás indítása és igazgatása, számos esetben változik, vagy épp váltják egymást.

Nálam ez egy megkereséssel indult, ahol felkértek szakmai utam és eredményeim tükrében egy nagy vállalat ügyvezetői feladatainak ellátására, mert az előző ügyvezető leköszönt és nyugdíjba ment. Ez így mindig egy hálás feladat. Nem csupán azért, mert egy sikerút után álló személytől vehetjük át a stafétát, hanem azért is, mert őt mindig megkereshetjük, jó tanácsokkal fog ellátni bennünket, hiszen nincs benne sértődöttség, csalódottság, düh, vagy egyéb káros érzések sem irányunkba, sem pedig a vállalat irányába. Az ügyvezetői feladatkörbe való elhelyezkedés egy vállalat esetében sem könnyű.

A változásmenedzsment számos eszköze jól alkalmazható ilyen témakörben, azonban a szervezetnek mindig időt kell hagyni, hogy megszokjon bennünket, stílusunkat, új szabályrendszereinket. Könyveket lehetne megtölteni a buktatókkal és a jó tanácsokkal, mint ahogyan ezt már sokan meg is tették. Természetesen jómagam is olvastam számos ilyen irományt. Hála a jó égnek, a legtöbb dologgal én már készség szinten rendelkeztem. Egy dolog azonban szöget ütött a fejembe. A szolgáltatók, külső partnerek felülvizsgálatának fontossága. Meg is tettem ezt, és egyedül a tűz – és munkavédelem területén találtam olyan külső partnerre, akivel egyszerűen nagyon nehezen tudtam kommunikálni. El is váltak útjaink a felülvizsgálat befejeztével. Új szolgáltatót kerestem, akit a https://tsrsafety.hu/ személyében találtam meg.

Már az első kapcsolatfelvételnél éreztem, hogy könnyen és gyorsan tudok velük kommunikálni, értik amit szeretnék kérni, és mindenben segítségemre voltak. Egyértelmű volt számomra miután megbizonyosodtam benne, hogy szakmailag is tökéletesen felkészültek, hogy hosszú távon fogok tudni velük együtt működni, ami főleg egy ilyen területen, kincseket jelent egy ügyvezető számára.

Leave a Comment